2 martie 2012

3

Trei e despre sursele de venit.

Că doar n-om sta toată ziua să bem lapte, smântănă, să mâncam unt şi brânză, găini, legume şi palincă. Adică şi asta... nika de zis, da tre’ şi bani de-o ţigară fină, o bere rece, un internet, un cablu TV, hârtie de budă, telefoane, curenţi, excursii în Caraibe şi... dar mă rog, divaghez şi sunt sigur că ati prins ideea.

Prima schemă piramidală e aia cu închirierea proprietăţilor deţinute prin oraşe. La situaţia actuală să zicem că ne-ar aduce un venit aproximativ de 1000 de euro la 5 persoane. (5 suntem cei care – deocamdată - vom participa la retragere”, despre asta vom vorbi însă puţin mai încolo). Ţigările şi hârtia de budă sunt deci rezolvate, excursia în Caraibe e încă problematică.

Noa, pentru aceea ma gândeam la următoarele: să folosim vreo doo camere pe post de pensiune, sa cultivăm ceva vandabil, sa creştem ceva vandabil, să producem ceva vandabil ori să încercăm să ne vindem trupşoarele plăpande doritorilor. Din păcate, toate aceste activitaţi lucrative au un defect major... intră în contradicţie cu activitatea principală, care după cum am stabilit de comun acord, este de a sta cât mai mult pe un sezlong pe terasă în scop de privit dealurile, cartea sau liniştea. Aia cu pensiunea mă face să tremur nervos la imaginea unei famelii întinse, proprietară a vreo 4 copii plus una bucata casetofon doldora de manele, alergându-mi gainile, urcând cu pârâituri disperate în meri, călarind vacile şi încercând să mulgă tot ce prind prin ogradă. Alealalte implică – brrr – muncă – brr. Întrerup îngrozit de această idee, m-a luat aşa o slăbăciune. Voi continua.

7 comentarii:

Riana spunea...

thu, e scrisul foarte foarte mic

Anonim spunea...

Sau ati putea sa o puneti pe Riana sa scrie mai multe chestii, din alea de-ale ei, intr-una bucata carte. Sau chiar mai multe bucati, de carte zic. Cu marketing cu tot, n-are decat sa o ajunga pe mme Rowling (varianta pentru adulti, desigur). Si-apoi e asigurata si linistea, si tigarile, si budigena, ba chiar si Caraibele.

Hayden Seek spunea...

Shhhht! Ea nu trebuie să ştie! Asta face parte din planul secret!

Anonim spunea...

Aaaaa... OK! Super truper! Tac chitic. ;)

Riana spunea...

hehehe si uite cum se facea ca ajung io o mare si vestita scriitoare si traim cu totii o viata imbelshugata. Anonimule ni te alaturi?

Anonim spunea...

Daaaaaaa! Sunt mai aproape decat crezi! Pun si eu de-un PR si-o vorba buna. ;)

Riana spunea...

cam cat de aproape? hmmmm, deci la ce te pricepi cel mai bine? la prins gaini, taiat lemne sau batut moldovence?